Retele Wired

Comunicatiile intre calculatoare sunt aproape unele dintre cele mai importante aspecte ale functionarii eficiente intr-o companie. In ziua de astazi aproape toate dispozitivele dintr-o companie se bazeaza pe comunicatii in retea, acest lucru devenind realmente vital pentru functionarea lor eficienta.

Principala modalitate de a realiza o retea in interiorul unei companii este printr-o retea cu fir la care vor fi conectate toate dispozitivele: statiile de lucru , imprimantele-server, Echipamentele de supraveghere si de Securitate, Serverele companiei respective, Echipamente de stocare in retea etc.

Retelele LAN ( Local Area Network ) Se compun din gateway-uri de retea (routere)  apoi, dupa caz, ele se pot ramifica in switch-uri pentru a realiza multiple conexiuni intre dispozitivele aferente.

Nevoia proiectarii eficiente intr-o retea locala este o regula esentiala pentru eficientizarea functionarii corecte a retelei. Odata ce numarul statiilor de lucru va creste intr-o retea locala, transmisia datelor, pachetelor care inainte circulau usor prin intermediul switchurilor  de retea, vor tinde sa se transmita din ce in ce mai lent, greoi, riscand sa destabilizeze buna functionare a retelei.

Principalele solutii:

Principala solutie viabila in realizarea corecta a unei retele de calculatoare este efectuarea unui plan de infrastructura, o schema a retelei de calculatoare a companiei dumneavoastra. Pentru efectuarea planului este necesara realizarea unei cablari structurale. Pentru cablarea structurala este necesar sa se calculeze locurile in care vor fi puse dispozitivele si la ce distanta se afla acestea fata de switch-uri, routere wireless, statiile de lucru din firma dumneavoastra si care va fi cresterea planificata in urmatoarea perioada pentru ca infrastructura sa suporte o dezvoltare ulterioara.

Beneficiile retelelor cu fir:

 • Viteza mare de transfer: Datorita vitezei de procesare a pachetelor de catre routere si switch-uri, viteza de transfer in retea este, 100Mb/s, 1000Mb/s si 10Gb/s.
 • Securitate mai mare: Chiar si dupa aparitia tehnologiei wireless, retelele cu fir sunt in continuare folosite in interiorul companiilor pentru transferul informatiilor confidentiale, deoarece pe acest mediu este mai dificil sa fie captate informatiile de catre persoane neautorizate.
 • Fiabilitate: Retelele cu fir sunt mult mai fiabile decat cele wireless datoria faptului ca nu sunt afectate de interferente si pierderi de semnal, informatia circuland prin cablu.
 • Latenta foarte mica: Retelele cu fir au in prezent cea mai mica latenta dupa transmisia prin cablu optic. Aceasta latenta este stabila continuu, nefiind afectata de interferente radio , cum se intampla mereu in cazul retelelor wireless. Conexiunea va fi intotdeauna la viteze constante, neavand hop-uri si intreruperi in rata de transfer.

Mobilitate
Securitate
Fiabilitate
Viteza

Servicii retelistica wired oferite:

 • Cablare structurata
 • Proiectare infrastructura retele wired
 • Implementare retele wired
 • Configurare switch-uri cu management
 • Configurare Routere de retea
 • Suport si implementare : NLB, VPN, Firewall, switch-uri ethernet, Tcp/IP V4/V6, Network Subnetting, VLAN-uri, etc
 • Experienta in protocoalele: LDAP, DNS, DHCP, NIS, NFS, NAS

 • Detii o afacere si doresti optimizarea retelei tale de calculatoare ?
 • Doresti sa iti extinzi reteua wifi cu mai multe puncte de acces dar nu sti care este procedura ?
 • Reteaua ta de calculatoare este lenta , se blocheaza sau merge prost?