Retele Wireless

Retelele wireless permit conectarea mai multor dizpozitive la o retea locala, aceasta conectare facandu-se fara fir deoarece aici nu mai intra in joc vechiul mediu de transmisie a datelor, firul fiind inlocuit de unde radio. Retelele wireless au o constanta popularitate de la aparitia lor, datorita avantajelor pe care acestea le ofera comparativ cu retelele cu fir. Comunicatiile wireless au avut o ascensiune  rapida pe piata de la aparitia lor in ultimii ani , acestea oferind acum viteze de transfer comparabile cu retelele cu fir. Securitatea retelelor cu fir este intr-o continua schimbare si imbunatatire, astfel incat transmisia datelor prin retele wireless este in mod constant protejata.

Solutii:

Pentru a implementa o retea wireless si a avea acces la informatii de oriunde in companie, este nevoie de unul sau mai multe puncte de acces wireless. Acestea trebuie pozitionate in functie de spatiul care trebuie acoperit cu semnal wifi, numarul de dispozitive care se vor conecta in aceeasi zona si volumul de trafic pe care il vor face. De asemenea trebuie luat in considerare ce nivel de securitate este nevoie si, bineinteles, daca solutia trebuie sa poata sustine o crestere ulterioara a infrastructurii. Dupa alegerea unei solutii, in functie de aceste criterii, noi va putem oferi consultanta in alegerea dispozitivelor care sunt potrivite pentru afacerea dumneavoastra.

Avantajele si beneficiille retelelor wireless:

Intr-o retea wireless, dispozitivele comunica prin unde radio si exista unul sau mai multe puncte de acces care emit aceste semnale si asigura comunicatia dintre dispozitive. Nu mai sunt necesare cablurile si toti utilizatorii se pot muta dintr-o parte in alta a cladirii fara a intrerupe conexiunea.

Mobilitate
Securitate
Viteza
Fiabilitate

  • Mobilitate: Utilizatorii pot avea acces la reteaua wireless oriunde se afla in cladire. Acest lucru simplifica productivitatea acestora, deoarece unii angajati au nevoie sa se deplaseze dintr-o zona in alta in interiorul cladirii. Folosind retelele cu fir, deplasarea utilizatorilor nu era atat de accesibila.

Reteaua wireless se poate interconecta cu reteaua cu fir conferind posibilitatea unor investitii minime, sa se ajunga in zone mai dificile in cladire in care cablarea nu a fost gandita initial. De asemenea, poate fi folosita impreuna  cu retelele cu fir, pentru accesul vizitatorilor temporari la internet.

Costurile de intretinere a unei retele wireless

Fiind intr-o continua schimbare tehnologica, echipamentele care furnizeaza reteaua wireless va trebui imbunatatite la o anumita perioada de timp. Aceasta perioada va fi stabilita dupa o eventuala consultatie, de comun accord cu clientul care va beneficia de un abonament de mentenanta IT.

Reinnoirea echipamentelor este direct proportionala cu calitatea, stabilitatea, performanta echipamentului inlocuit. Odata cu trecerea timpului, si in acest domeniu tehnologia avanseaza iar performantele se vor resimti considrerabil de la consum de energie pana la viteza si stabilitate.

  • Detii o afacere si doresti optimizarea retelei tale de calculatoare ?
  • Doresti sa iti extinzi reteaua wifi cu mai multe puncte de acces dar nu sti care este procedura ?
  • Reteaua ta de calculatoare este lenta , se blocheaza sau merge prost?