Service Routere Wireless

Cum functioneaza in principiu routerul wireless ?

Un router wireless este un dispozitiv electronic care indeplineste functiile unui router de retea ( broadband) si de asemenea are inclus minim un punct de acces wireless ( Fara Fir) , acesta avand integrat de cele mai multe ori si un switch intern care va facilita si comunicarea cu o retea locala prin fir.

Principalul sau scop este de a permite comunicarea cu o retea extinsa cum ar fi internetul, dar in acelasi timp aceasta comunicare sa fie facuta prin diverse reguli de securitate stabilite de firewallul intern al acestuia.

Ce probleme pot avea routerele wireless ?

Fiind dispozitive electronice, routerele wireless se vor confrunta intodeauna cu probleme atat de natura hardware cat si de natura software, ele fiind sensibile la influenta diversilor factori externi cum ar fi: caldura, socurile electrostatice, umezeala,  variatii de tensiune ale sursei de alimentare, etc.

Probleme de natura Hardware

Principala problema cu care se confrunta routerul wireless este supraincalzirea , ea fiind principalul factor in deparametrizarea anumitor componente interne ale acestuia, cum ar fi: procesor , emitatorul wireless , etc

Odata ce o componenta electrica , semiconductor , este supusa la un regim termic care o va suprasolicita din punct de vedere termic (peste parametrii sai optimi de functionare), ea va ceda prin urmatoarele defectiuni tehnice:

 • Deparametrizare : Fenomen ce se manifesta prin nefunctionarea corespunzatoare si afectarea performantei piesei respective, devenind tot in acest timp din punct de vedere tehnic “ineficienta” , dar functionand in continuare  la parametrii necorespuznatori  cum ar fi in cazul unui modul wireless, acesta poate prezenta urmatoarele probleme tehnice: deconectare si reconectare , scaderea performantei si a razei de actiune a semnalului wifi , scaderea ratei de transfer in modul wifi , consum de energie foarte mare , routerul se reseteaza singur, fara nici un motiv, la o anumita perioada de timp sau frecvent, sursa de aliementare a acestuia se supraincalzeste, scoate sunete neobisnuite, etc. Toate acestea duc in final la arderea completa a semiconductorului afectat. Odata ce acesta se arde, el se va intrerupe sau va pune in scurt tot cablajul impreuna cu celelalte componente care il angreneaza.

Cum se pot preveni defectele de natura hardware ?

In principiu nu exista o reteta sau un brand care va excela vreodata in rezolvarea acestor probleme.  Solicitarea unei consultante in materie de retelistica va este oferita de expertii nostrii IT , iar noi va putem indruma pentru alegerea corecta a celor mai bune solutii in raport calitate-pret care va sunt disponibile in acest moment pe piata.

Update-ul de firmware ( software) imi va rezolva problemele ?

Trebuie retinut faptul ca update-ul de firmware nu va va rezolva niciodata problemele de natura hardware, in general update-ul de firmware va rezolva numai problemele minore.

Update-ul de firmware nu este o operatiune complicata, insa necesita respectarea unor conditii stricte pentru a evita deteriorarea iremediabila si pierderea garantiei echipamentelor.

Probleme de natura software

Routerele wireless folosesc in general un sistem de operare compact care are o dimensiune redusa si este special optimizat pentru operatiuni de rutare in materie de securitate firewall. Principalele sale probleme software sunt in general date de modul in care acestea sunt scrise de catre dezvoltatorii brandului respectiv, dar si de starea hardware-ului respectiv; daca routerul va avea o problema hardware automat va fi si o problema software.

Am facut upgrade de firmware si nu mai pot accesa routerul

Firmware-urile alternative pot fi o adevarata bataie de cap pentru cei pe care au curiozitatea in a testa hackurile date de un firmware concurent gratuit,  insa riscurile la care va supuneti sunt urmatoarele:

 • Pierderea garantiei
 • Pierderea conexiunii permanenta cu routerul si imposibilitatea accesarii lui in porturile de lan chiar si dupa apasarea lunga a butonului de reset
 • Imposibilitatea resetarii acestuia dupa instalarea acestui firmware
 • Firmware-ul alternativ sa fie o adevarata dezamagire spre deosebire de cel original

Oferim reparatii – Service pentru orice marca si model de router wireless

 • Resoftare si deblocare router wireless chiar si atunci cand acesta nu mai poate fi accesat prin interfata sa de management
 • Rescriere firmware
 • Configurare router wireless
 • Configurare si programare routere wireless profesionale , enterprise
 • Suport tehnic in vederea achizitionarii unui echipament wireless
 • Configurare DHCP, Firewall IPV4, IPV6, Quality of Service, WMM, Bandwidth Control, Port Forwarding ,Virtual Server, Port Triggering, UPnP, DMZ, Dynamic DNS , VPN Pass-Through,PPTP, L2TP, IPSec,

* Nu reparam routere wireless care au un cost foarte scazut  (pana in 40 ron la pretul de referinta al pietei) , deoarece de multe ori reparatia va fi mai costisitoare decat valoarea acestuia.

Te afli in una dintre situatiile de mai sus?

Nu ezita sa ne contactezi  va stam la dispozitia dumneavoastra cu o intreaga echipa de profesionisti cu o vasta experienta in domeniul retelisticii si nu numai